fbpx
MoviPerformanceGym Veenendaal

BEN/KEN JIJ ANJA* OF FRED*?

×
Ga terug naar het overzicht

Ben/ ken jij Anja* of Fred*

We kennen allemaal Anja uit de zumbales of Fred op de spinningfiets. Elke week op dinsdag en donderdagavond zie je ze in de sportschool. Ze haken nooit af, doen fanatiek mee en in het weekend rennen ze nog een rondje door het park.

Anja houdt van een legging met een panterprintje, maar het shirtje daarop moet wel wijd genoeg over haar heupen heen vallen. De vetjes rond haar sportbeha vindt ze vervelend, maar zitten daar nu eenmaal al jaren. En dat buikje, ach dat krijg je als moeder zijnde nou eenmaal.Fred is niet bang voor zijn buik en hijst zichzelf vol trots in zijn iets te strakke spinningsoutfit waar hij vanzelf beter in hoopte te passen. Helaas zit het pak na jaren fietsen nog steeds wat strak.

Ze doen allebei mee aan de nog steeds voortdurende cardiohype, maar de vraag is of zij hun gewenste resultaat behalen. Meestal niet. Sterker nog, vaak gaat de vetmassa omhoog en de spiermassa omlaag.

Mensen die langdurige cardio training doen, gaan er ongezonder uit zien. Vergelijk maar eens foto van een marathon loper met die van een 100m sprinter. Dit komt doordat cardio training een negatief effect heeft op onze hormoonhuishouding. Vaak zie je bij mannen een verlaagde testosteronspiegel en dat zorgt ervoor dat ze minder spiermassa kunnen opbouwen of hun spiermassa zelfs verliezen. Langdurige cardio training zorgt ook voor een verhoging van het stresshormoon cortisol. Een te hoge cortisol spiegel zorgt voor meer vetopslag op de buik.

Dus Fred en Anja hebben dunne beentjes (weinig spiermassa) en een buikje. Kijk maar eens rond in de sportschool, je herkent Fred en Anja zo. We noemen dit het Fat Ass Cardio Syndrom.

Onderzoek laat zien dat krachttraining of HIT (High Intensity Training) veel effectievere methode is voor het verbeteren van lichaamssamenstelling. Dus hoe je eruit ziet naakt. Mensen zoals Fred en Anja zouden lichter in gewicht kunnen worden, maar er nog steeds fluffy uitzien. Bij Fred na jaren trainen nog steeds hangende borsten en bij Anja nog steeds zwabberende kipfilets bij het uitzwaaien van haar kinderen.

Herken je dat je na kilo’s afvallen nog steeds een zacht lijf hebt met niet de gewenste shape, neem dan eens contact met ons op.

*Anja en *Fred zijn fictieve namen

Ga terug naar het overzicht
Over ons Movi Performance Gym

Over ons

Movi Performance Gym

Movi Performance Gym is een plek waar je naartoe komt om keiharde resultaten te behalen, hard te trainen, maar ook hard te ontspannen. Of je nou wilt afvallen, sterker wilt worden of aan je conditie wilt werken je kunt altijd op je eigen niveau komen trainen. De overeenkomst tussen alle leden is dat iedereen bereid is om 100% te geven. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Neem contact op

Klantervaringen

Wat zeggen onze klanten

Marieke Beumer
Marieke Beumer
2023-10-05
De gezellige sfeer en (strenge😉) trainers zorgen ervoor dat ik net wat verder ga dan dat ik zelf zou doen. Daardoor ontdek ik dat ik eigenlijk veel meer kan dan ik denk.
aragon991 Vdt
aragon991 Vdt
2023-10-05
Prima sportlocatie voor jong en oud. Begeleiding is goed, ze staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Ze bieden verschillende programma's, van persoons gericht tot generaal weekprogramma. Net waar jij behoeften aan hebt. De sfeer is altijd goed. Je wordt gemotiveerd om meer uit jezelf te halen dan je denk dat in je zit. Je merkt en ziet al snel resultaat. Big plus, ze trainen in kleinere groepen dus je kan altijd wel je oefening doen zonder wachttijd.
Rob Bouman
Rob Bouman
2023-10-02
Geweldige sportschool. Elke keer weer een nieuwe training waardoor je je nooit verveelt. Trainingen in kleine groepjes. Zowel de coaches als de andere leden maken de sfeer
Karin Bruin
Karin Bruin
2023-10-02
Goede trainers, altijd gezellig en je wordt echt gemotiveerd om je uiterste te geven. Kortom geweldige sportschool.
Markblankespoor
Markblankespoor
2020-08-26
Inmiddels nu een aantal weken aan het sporten bij Movi Performance. De faciliteiten en begeleiding zijn top. Erg motiverend en persoonlijk! Leuke en afwisselende trainingen. Erg positief dus.
w valkenburg
w valkenburg
2020-08-23
Fijne sportschool waar je in kleine groepen traint waardoor er veel persoonlijk contact is met de trainers en mede sporters.