fbpx
MoviPerformanceGym Veenendaal

Olympic Lifting

×
Ga terug naar het overzicht

Olympic Lifting

Vanaf september start er een cursus ‘Olympic Lifting’ in de gym.
We zullen in deze 4-weekse cursus starten met het oefenen van de ‘snatch’. Onder leiding van Hester wordt deze cursus gegeven.
De ‘snatch’ is, net als de andere ‘Olympic Lifting’ bewegingen een explosieve oefening. Explosieve training kunnen volgens onze visie alleen uitgevoerd worden wanneer de belastbaarheid van het lichaam goed genoeg getraind is.

 

Wanneer explosieve krachttrainingen ongecontroleerd en zonder goede begeleiding uitgevoerd worden is de kans op blessures erg groot. Wij werken samen met verschillende fysiotherapeuten en horen dat er enorm veel mensen zijn met knie- en schouderklachten door het verkeerd of te vroeg in het trainingsproces uitvoeren van dit soort explosieve oefeningen. Wij willen dit voorkomen en voorzichtig, doordacht en deskundig met onze leden omgaan.

Toch heeft het doen van deze explosieve oefeningen ook een voordeel. Het is een nieuwe en andere trainingsprikkel voor het lichaam en daardoor kan het helpen om weer meer vooruitgang te boeken in de trainingen. Daarnaast kunnen dit soort oefeningen een positief effect hebben op de hormoonhuishouding. En natuurlijk is het leuk om iets nieuws te leren!

Wij hebben daarom besloten dat wij de leden die in aanmerking komen persoonlijk uitnodigen om mee te doen aan deze cursus. Zo houden wij grip op de veiligheid binnen onze gym en geven wij de leden die het nodig hebben de juiste trainingsprikkels.
Wil je meer weten over onze trainingsvisie? Neem dan een kijkje op onze site of kom langs voor een vrijblijvende kop koffie!
Ga terug naar het overzicht
Over ons Movi Performance Gym

Over ons

Movi Performance Gym

Movi Performance Gym is een plek waar je naartoe komt om keiharde resultaten te behalen, hard te trainen, maar ook hard te ontspannen. Of je nou wilt afvallen, sterker wilt worden of aan je conditie wilt werken je kunt altijd op je eigen niveau komen trainen. De overeenkomst tussen alle leden is dat iedereen bereid is om 100% te geven. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Neem contact op

Klantervaringen

Wat zeggen onze klanten

Marieke Beumer
Marieke Beumer
2023-10-05
De gezellige sfeer en (strenge😉) trainers zorgen ervoor dat ik net wat verder ga dan dat ik zelf zou doen. Daardoor ontdek ik dat ik eigenlijk veel meer kan dan ik denk.
aragon991 Vdt
aragon991 Vdt
2023-10-05
Prima sportlocatie voor jong en oud. Begeleiding is goed, ze staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Ze bieden verschillende programma's, van persoons gericht tot generaal weekprogramma. Net waar jij behoeften aan hebt. De sfeer is altijd goed. Je wordt gemotiveerd om meer uit jezelf te halen dan je denk dat in je zit. Je merkt en ziet al snel resultaat. Big plus, ze trainen in kleinere groepen dus je kan altijd wel je oefening doen zonder wachttijd.
Rob Bouman
Rob Bouman
2023-10-02
Geweldige sportschool. Elke keer weer een nieuwe training waardoor je je nooit verveelt. Trainingen in kleine groepjes. Zowel de coaches als de andere leden maken de sfeer
Karin Bruin
Karin Bruin
2023-10-02
Goede trainers, altijd gezellig en je wordt echt gemotiveerd om je uiterste te geven. Kortom geweldige sportschool.
Markblankespoor
Markblankespoor
2020-08-26
Inmiddels nu een aantal weken aan het sporten bij Movi Performance. De faciliteiten en begeleiding zijn top. Erg motiverend en persoonlijk! Leuke en afwisselende trainingen. Erg positief dus.
w valkenburg
w valkenburg
2020-08-23
Fijne sportschool waar je in kleine groepen traint waardoor er veel persoonlijk contact is met de trainers en mede sporters.