Sportschool in Veenendaal

BEN/KEN JIJ ANJA* OF FRED*?

×
Ga terug naar het overzicht

Ben/ ken jij Anja* of Fred*

We kennen allemaal Anja uit de zumbales of Fred op de spinningfiets. Elke week op dinsdag en donderdagavond zie je ze in de sportschool. Ze haken nooit af, doen fanatiek mee en in het weekend rennen ze nog een rondje door het park.

Anja houdt van een legging met een panterprintje, maar het shirtje daarop moet wel wijd genoeg over haar heupen heen vallen. De vetjes rond haar sportbeha vindt ze vervelend, maar zitten daar nu eenmaal al jaren. En dat buikje, ach dat krijg je als moeder zijnde nou eenmaal.Fred is niet bang voor zijn buik en hijst zichzelf vol trots in zijn iets te strakke spinningsoutfit waar hij vanzelf beter in hoopte te passen. Helaas zit het pak na jaren fietsen nog steeds wat strak.

Ze doen allebei mee aan de nog steeds voortdurende cardiohype, maar de vraag is of zij hun gewenste resultaat behalen. Meestal niet. Sterker nog, vaak gaat de vetmassa omhoog en de spiermassa omlaag.

Mensen die langdurige cardio training doen, gaan er ongezonder uit zien. Vergelijk maar eens foto van een marathon loper met die van een 100m sprinter. Dit komt doordat cardio training een negatief effect heeft op onze hormoonhuishouding. Vaak zie je bij mannen een verlaagde testosteronspiegel en dat zorgt ervoor dat ze minder spiermassa kunnen opbouwen of hun spiermassa zelfs verliezen. Langdurige cardio training zorgt ook voor een verhoging van het stresshormoon cortisol. Een te hoge cortisol spiegel zorgt voor meer vetopslag op de buik.

Dus Fred en Anja hebben dunne beentjes (weinig spiermassa) en een buikje. Kijk maar eens rond in de sportschool, je herkent Fred en Anja zo. We noemen dit het Fat Ass Cardio Syndrom.

Onderzoek laat zien dat krachttraining of HIT (High Intensity Training) veel effectievere methode is voor het verbeteren van lichaamssamenstelling. Dus hoe je eruit ziet naakt. Mensen zoals Fred en Anja zouden lichter in gewicht kunnen worden, maar er nog steeds fluffy uitzien. Bij Fred na jaren trainen nog steeds hangende borsten en bij Anja nog steeds zwabberende kipfilets bij het uitzwaaien van haar kinderen.

Herken je dat je na kilo’s afvallen nog steeds een zacht lijf hebt met niet de gewenste shape, neem dan eens contact met ons op.

*Anja en *Fred zijn fictieve namen

Ga terug naar het overzicht

Uniek in ons aanbod

Bij Movi kan je voor meer terecht dan alleen fitness- en groepslessen. We hebben verschillende diensten die uniek zijn in de regio. Zo kan je bij ons o.a. Evolve trainen, gebruik maken van ons unieke Hormonal Profiling en is het mogelijk om gebruik te maken van ons Mylogenics programma. Maak een keuze:

Evolve Training

Evolve Training is een uniek small group training concept in Veenendaal. In dit concept train jij altijd onder begeleiding van een personal trainer in een groep van maximaal 6 personen. Binnen dit Evolve Training programma kun jij op jouw eigen niveau werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

Hormonal Profiling

Ben jij ook gaan trainen, je voeding en lifestyle gaan aanpassen omdat je niet tevreden bent met jouw lichaam. Of voel je je lusteloos, depressief, heb je geen energie en zit je gewoon niet lekker in je vel.

Personal Hormonal Profiling (PHP) heeft al meer dan 10.000 mannen en vrouwen geholpen bij het bereiken van hun doelen. Het bevat alles wat je nodig hebt om je beter en energieker te voelen, er beter, slanker, strakker en meer sexy uit te zien.

MYLOGENICS™

De Mylogenics™ is een revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

Mylogenics™ wordt gebruikt voor:

  • Behandeling blessures en pijnklachten
  • Preventie van blessures
  • Prestatieverbetering

Gebruik nu onze app

Voor het nemen van een proefles als ook het reserveren van lessen en workshops gebruiken wij een app. Deze is zowel te gebruiken op je PC als op je mobiel.

Klik hier om in te loggen


Movi-Performance-Gym-Virtuagym