Sportschool in Veenendaal

MoviKids: Is dat wel veilig?!

×
Ga terug naar het overzicht

MoviKids: Is dat wel veilig?!

Deze vraag horen wij regelmatig sinds wij MoviKids hebben opgezet. Zwemles, judo, turnen of een teamsport zoals voetbal vindt men voor kinderen de normaalste zaak van de wereld. Maar training in een gym roept veel vragen op. Is het veilig of moet je echt voorzichtig zijn?

Ja! Het is veilig, anders zouden wij het niet aanbieden. Maar we leggen jou in deze blog graag wat meer uit over krachttraining voor kinderen.

Leeftijd

Op elke leeftijd kunnen kinderen beginnen met krachttraining. Dit moet wel gebeuren onder goede toezicht, met begeleiding en er moet een opbouw zijn om voorzichtig progressie te bereiken. Onze MoviKids start vanaf 7 jaar. De reden hiervoor is dat kinderen vanaf die leeftijd goed instructies kunnen opvolgen en dit nodig is voor de veiligheid van de training. Om dezelfde reden is de groep nooit groter dan 8 kinderen.

Opbouw in trainingen

Wanneer wij spreken over de opbouw van krachttraining om progressie te bereiken dan bedoelen wij het verbeteren van de coördinatie, fysieke kracht en spiervermogen van het kind. In de wetenschap zijn ze hier ook kort over, krachttraining, onder begeleiding, voor (gezonde) kinderen is veilig.

Te zware fysieke inspanningen geeft bij iedereen kans op blessures, niet alleen bij kinderen. Dat is de reden dat er bij Movi Performance Gym getraind wordt in kleine groepjes en onder toezicht met duidelijke instructies. Zodra de trainingen zwaarder worden, maar de belastbaarheid niet goed genoeg getraind bestaat er altijd een risico op blessures. Daarom werken we ook met MoviKids met een opbouw in de trainingen en zal het gewicht aan de lichtere kinderbarbell langzaam zwaarder worden, maar we zullen nooit maximaal kracht met hen meten.

Krachttraining voor kinderen is dus veilig, maar hoe geven wij de lessen op een veilige manier vorm?

De eerste stap, die ook voor volwassenen geldt, is het houden van toezicht door een goede coach die technisch weet hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Daarnaast is het niet ons doel om kinderen (ook dit geldt voor volwassenen) af te matten.  Wij willen het lichaam prikkelen en zo langzaam progressie boeken. In de kinderjaren wordt de basis gelegd voor het plezier in de sport. Daarom is het belangrijk dat kinderen plezier hebben tijdens de training en leren luisteren naar hun eigen lichaam.
Kinderen kunnen alle krachtoefeningen leren. Belangrijk is het leren van de juiste beweegpatronen, hier hebben zij hun hele leven profijt van!. Veel volwassenen moeten ‘opnieuw leren bewegen’ of moeten hun houding corrigeren. Wanneer hier in de kinderjaren aandacht aan wordt besteed, zal dit minder nodig zijn. De techniek is voor ons altijd belangrijker dan de belasting. De kilo’s zullen dus pas komen wanneer de oefeningen technisch goed uitgevoerd worden.

De voordelen van krachttraining (voor kinderen) op een rijtje:

* Motoriek en coördinatie worden verbeterd
* Kinderen ontwikkelen spierkracht dat belangrijk is voor een goed functioneel vermogen
* Het verstevigt de botten
* Het verbeterd de stabiliteit van gewrichten
* Het verhoogt de spiermassa en verstevigd bindweefsel
* Je krijgt er een betere houding van waar je je hele leven profijt van hebt
* Door de progressieve opbouw voorkom je blessures (ook voor andere sporten die naast de krachttraining worden gedaan)
* Je krijgt zelfvertrouwen omdat je steeds iets meer kan
* Het verbetert de cognitieve functies (denken en concentreren wordt gemakkelijker)

Ga terug naar het overzicht

Uniek in ons aanbod

Bij Movi kan je voor meer terecht dan alleen fitness- en groepslessen. We hebben verschillende diensten die uniek zijn in de regio. Zo kan je bij ons o.a. Evolve trainen, gebruik maken van ons unieke Hormonal Profiling en is het mogelijk om gebruik te maken van ons Mylogenics programma. Maak een keuze:

Evolve Training

Evolve Training is een uniek small group training concept in Veenendaal. In dit concept train jij altijd onder begeleiding van een personal trainer in een groep van maximaal 6 personen. Binnen dit Evolve Training programma kun jij op jouw eigen niveau werken aan jouw persoonlijke doelstellingen.

Hormonal Profiling

Ben jij ook gaan trainen, je voeding en lifestyle gaan aanpassen omdat je niet tevreden bent met jouw lichaam. Of voel je je lusteloos, depressief, heb je geen energie en zit je gewoon niet lekker in je vel.

Personal Hormonal Profiling (PHP) heeft al meer dan 10.000 mannen en vrouwen geholpen bij het bereiken van hun doelen. Het bevat alles wat je nodig hebt om je beter en energieker te voelen, er beter, slanker, strakker en meer sexy uit te zien.

MYLOGENICS™

De Mylogenics™ is een revolutionaire en veel omvattende test- en behandelmethodiek waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

Mylogenics™ wordt gebruikt voor:

  • Behandeling blessures en pijnklachten
  • Preventie van blessures
  • Prestatieverbetering

Gebruik nu onze app

Voor het nemen van een proefles als ook het reserveren van lessen en workshops gebruiken wij een app. Deze is zowel te gebruiken op je PC als op je mobiel.

Klik hier om in te loggen


Movi-Performance-Gym-Virtuagym